Wielrennen

Oudere broer Peter Sagan over vroeger en nu: "Ik was sterker dan Peter in de jeugdreeksen"

Oudere broer Peter Sagan over vroeger en nu: "Ik was sterker dan Peter in de jeugdreeksen"

Peter Sagan verruilde het opgedoekte Tinkoff afgelopen winter voor BORA-Hansgrohe. De wereldkampioen op de weg kreeg ook enkele ploegmaats én zijn broer Juraj Sagan mee naar zijn nieuwe formatie.

Peter Sagan heeft altijd gezegd dat Juraj zijn idool is. "Ik ben zijn oudere broer, vandaar wellicht", aldus Juraj Sagan. "We zijn samen sport beginnen doen. Ik was tien, Peter was negen. Ik ging wielrennen, Peter voetbalde. Na drie maanden is hij ook op wielrennen overgeschakeld. Daar heeft hij goed aan gedaan. Hij was veel beter op de fiets."

Wat maakt zijn jongere broer dan zo'n goede renner? "Het zit in zijn hoofd, maar hij heeft natuurlijk ook het talent. Ik was sterker dan Peter in de jeugdreeksen", bekent zijn oudere broer in HLN. "Als we gingen mountainbiken, gaf hij me er altijd van langs in de downhill. Ik ben er snel mee opgehouden."

Gestopt met mountainbiken

"Ik kon dat moeilijk verdragen dat ik hem bergop op twintig seconden reed en dat hij vervolgens veertig seconden sneller naar beneden reed dan ik. Hij kan wel met een fiets rijden, hoor. Ik ben snel opgehouden met mountainbiken. Ook Peter heeft snel voor de weg gekozen. In de U23 merkte ik hoe sterk Peter was geworden. Daar was hij al veel beter dan ik", besluit Juraj.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws