Boonen behoort vanaf zaterdag tot het clubje van '40' en kan na Roubaix Bartoli en Bortolami evenaren

Redactie
| 6 reacties
Boonen behoort vanaf zaterdag tot het clubje van '40' en kan na Roubaix Bartoli en Bortolami evenaren

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen staat zaterdag aan de start van zijn allerlaatste Milaan-Sanremo. Het is voor de afscheidnemende renner de 40e keer dat hij een Monument rijdt. Daarmee staat hij 41e op de ranglijst.

Volgens de berekeningen van HLN zijn er 40 renners die minstens 40 Monumenten gereden hebben. Bij die Monumenten horen 5 klassiekers: Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Bij Tom Boonen wordt het morgen zijn 40e deelname.

Daarmee is hij de 41e renner die de kaap van 40 Monumenten bereikt heeft. Als Boonen na La Primavera ook nog aan de start komt in 'Vlaanderens Mooiste' en zijn favoriete koers Parijs-Roubaix, zal hij in totaal 42 deelnames aan een Monument op zijn naam hebben staan. Dat is even goed als de Italianen Michele Bartoli en Gianluca Bortolami.

7x winst

Ter vergelijking: Eddy Merckx, de grootste renner ooit, stond 51 keer aan de start van een Monument. Qua overwinningen in de grootste klassiekers, doet Boonen nog beter. Slechts 16 renners hebben 3 Monumenten of meer gewonnen. Boonen heeft er 7 beet, 3 keer de Ronde van Vlaanderen en 4 keer Parijs-Roubaix.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties