Wielrennen

"Boonen is een ster in de sport én in het normale leven. Dat ben ik nooit geweest"

"Boonen is een ster in de sport én in het normale leven. Dat ben ik nooit geweest"

Hij is ondertussen al even gestopt met koersen, maar als iets oudere generatiegenoot van Tom Boonen vocht Oscar Freire enkele beklijvende duels uit met de renner uit Mol. Het respect is groot langs de zijde van de Spanjaard.

Echte vrienden waren ze nooit, eerder goede collega's. "Close friends waren we niet", aldus de ex-wereldkampioen in HLN. "Maar Tom is altijd een uitstekende collega geweest. We schoten goed met elkaar op en sloegen geregeld een babbeltje tijdens de koers. Ik kan me niet één conflict voor de geest halen."

En het respect van Freire voor Tornado Tom is groot. "Tom is een ster in de sport én in het normale leven. Dat ben ik nooit geweest. In België en Nederland wordt hij op handen gedragen. Iedereen smacht in de Vlaamse voorjaarskoersen naar een glimp of een handtekening van Boonen."

"Op mij stond geen kat te wachten, hoor" - Oscar FreireDeel deze quote:

"Van het moment dat hij de teambus verlaat, krijgt hij een horde journalisten en cameraploegen achter zich aan. Het intrigeert me. So nice! Daar kon ik in mijn thuisland alleen maar van dromen", vervolgt de Spanjaard.

"Op mij stond geen kat te wachten, hoor. In Spanje kijken mensen anders tegen wielrennen aan. België koestert die typische warme wielercultuur, die vooral in de klassieke periode tot leven komt. Ik heb altijd graag gekoerst bij jullie", besluit Freire.

Reacties 4 reacties

Gerelateerd nieuws