Wielrennen

Pauwels blijft proberen: "Ik denk niet dat ik moet afwijken van dat recept"

Pauwels blijft proberen: "Ik denk niet dat ik moet afwijken van dat recept"

Serge Pauwels reed in Parijs-Nice zijn eerste wedstrijdkilometers na enkele weken zonder competitie. Vrouw Ine was namelijk bevallen van een tweede dochtertje. In de 'Koers naar de Zon' legde hij de basis voor zijn grote doel van het jaar: de Tour.

Voorafgaand zal de renner van Dimension Data een gelijkaardig programma zoals vorig jaar rijden. "Ik rijd eerst nog de Coppi e Bartali, daarna trek ik naar de Ronde van het Baskenland", opent Pauwels bij Wielerkrant.be. "Voor de Ronde van Catalonië pas ik, want de combinatie met het Baskenland is te zwaar."

En dan komen natuurlijk de klassiekers in de Ardennen. "Misschien rijd ik de Gold Race, maar dat is nog niet zeker. Na Luik-Bastenaken-Luik ga ik via de Dauphiné normaal naar de Tour." Een veelwinnaar is Serge Pauwels niet, maar vorig jaar was hij in de Tour enorm dicht bij ritwinst op de Mont Ventoux. Thomas De Gendt ging echter met de bloemen lopen.

Serge Pauwels mikt in de Tour opnieuw op ritwinst

"Ritwinst in de Tour blijft het doel. Ik zal het blijven proberen en blijven aanvallen. Ik denk niet dat ik te veel moet afwijken van dat recept", vervolgt Pauwels. "Maar het zou eindelijk eens moeten meezitten. Het is niet dat ik iets verkeerd doe. In de voorbij twee edties van de Tour reed ik vijf keer top tien. Zeker niet slecht, hé?"

"Het zou fantastisch zijn mocht het een keer lukken. Of het deuren zal openen? Misschien wel. Het is niet dat er mentaal iets mis is om te kunnen winnen. Vorig jaar ben ik ook in de Dauphiné dichtbij geweest. Ik had daar het gevoel dat ik alles onder controle had, net zoals op de Ventoux. Maar achteraf is het natuurlijk altijd gemakkelijk spreken", besluit Pauwels.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.