"Zomaar zeggen dat Sagan zal winnen, is dus een gevaarlijk spel"

Redactie
| 1 reacties
"Zomaar zeggen dat Sagan zal winnen, is dus een gevaarlijk spel"

Peter Sagan wordt door veel wielerkenners beschouwd als dé topfavoriet voor Milaan-Sanremo. Maar dat Sagan sowieso gewonnen spel heeft, daar is analist Michel Wuyts het niet mee eens.

Enkel in 2013 eindigde de Slovaak op het podium in La Primavera. "Sagan eindigde nog maar één keer op het podium van Milaan-Sanremo", opent Michel Wuyts bij Sporza. "Zomaar zeggen dat Sagan zal winnen, is dus een gevaarlijk spel. Maar het is overduidelijk dat hij de allesbepalende figuur in de finale zal zijn."

"Ik geloof niet in het verhaal dat iedereen naar hem zal kijken en dat iedereen zal blijven zitten als hij blijft zitten. Hij zal wel reageren op aanvallen en dan zullen die renners klappertanden van de schrik. Hij is de te kloppen man, met of zonder ploeg", aldus Wuyts.

'Sterker dan vorig jaar'

Volgens Wuyts is hij zelfs nog beter dan in 2016, toen hij later ook de Ronde won. "Hij is beestig sterk, sterker dan vorig jaar. Hij is met zekerheid de topfavoriet. Hij kan mee met de punchers en kan hen afdrogen. En hij kan ook standhouden met een solo, zoals in de Ronde vorig jaar. Als de wedstrijd hard genoeg is, moet hij van niemand schrik hebben op de Via Roma."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties