Wielrennen

"Het was bijna gênant. Boonen had net Roubaix verloren en wilde alles weten over mijn prestatie"

"Het was bijna gênant. Boonen had net Roubaix verloren en wilde alles weten over mijn prestatie"

Binnen enkele weken neemt Tom Boonen afscheid van de koers. Maar dat Boonen een absolute topkerel en geliefde renner is, bewees ook Koen Wauters van Clouseau met een goed voorbeeld.

Wauters zegt dat Boonen erg 'down to earth' is. Hij staaft het met een voorbeeld van Parijs-Roubaix van vorig jaar. "Vorig jaar na zijn tweede plek in Roubaix stond ik hem op te wachten aan het rennershotel", doet Wauters zijn verhaal in HNB. "Ik dacht dat hij er kapot zou zijn, maar niets van. Hij had fair and square op zijn kloten gehad en hij had daar vrede mee."

Bijna gênant

De zanger van Clouseau had net op die dag een autorace gereden. "Ik had er meer last van dan hij. Sterker: ik had die dag een autorace gereden en daar wilde hij alles van weten. Het was bijna gênant. Hij had Roubaix verloren, maar wilde alles weten van mijn prestatie. Dat is Tom: een heel eerlijke, gewone mens die goed kan relativeren."

"Toen hij onlangs opgaf in de Omloop Het Nieuwsblad belandde hij in ons busje. Tien minuten later had hij Lore en de kinderen aan de lijn. Plots hoor je hem dan zeggen: Awel Jacqueline, hebde gij heel uw soepke leeg gedronken? Maar zo flink, meiske. Heel gewoon, zoals elke papa", besluit Wauters.

Reacties 13 reacties

Gerelateerd nieuws