Lepe Kwiatkowski vloert wereldkampioen Sagan in spannende Milaan-Sanremo

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 18 reacties
Lepe Kwiatkowski vloert wereldkampioen Sagan in spannende Milaan-Sanremo

Michael Kwiatkowski heeft de 108e editie van Milaan-Sanremo op zijn naam geschreven. In een sprint met drie vloerde hij zijn medevluchters Peter Sagan en Julian Alaphilippe.

Nee, voor het eerst sinds lang is La Primavera, het eerste Monument van het seizoen, niet uitgedraaid op een massasprint. Het werd een spannende sprint tussen drie renners. Peter Sagan leek op weg naar de zege, maar werd met de finish in zicht toch nog geklopt door zijn medevluchter Michal Kwiatkowski. Julian Alaphilippe werd derde.

De vroege vlucht werd tijdig gevat door de spintersploegen en op de Poggio zat alles nog samen. Wereldkampioen Sagan wilde een sprint niet afwachten en trok in de aanval. Hij kreeg man-in-vorm Alaphilippe en winnaar van de Strade Bianche Kwiatkowski mee.

Sluwe Pool

De Pool van Team Sky speelde het wel sluw. In de finale reed hij geen meter op kop en liet hij het werk aan de anderen over. Het peloton naderde nog, maar het was uiteindelijk Kwiatkowski die het met een klein verschil haalde van Sagan. Van de Belgen - en vooral Van Avermaet dan - was er geen sprake in het slot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties