Wielrennen

Peter Sagan over zijn tweede wereldtitel: "Dat kostte me mijn Cadillac"

Peter Sagan over zijn tweede wereldtitel: "Dat kostte me mijn Cadillac"

Peter Sagan kroonde zich in oktober voor het tweede jaar op rij tot wereldkampioen wielrennen. Maar dat had ook gevolgen voor zijn makelaar en woordvoerder, die de wereldtitel heel hun leven met zich zullen 'meedragen'.

Woordvoerder Gabriele Uboldi en makelaar Giovanni Lombardi hebben beiden op hun been de letters 'PS' getatoeëerd. Het gevolg van een weddenschap met Sagan. "Dat komt ervan als ze me uitdagen", lacht Sagan in gesprek met HNB. "Het was voor mij al een heel lang seizoen geweest en dan stond ook nog dat WK voor de deur."

Cadillac zoals Elvis Presley

"Zoveel zin had ik er op dat moment niet in. Ik was heel eventjes thuis in Slovakije, een korte stop. Giovanni Lombardi kwam langs. We deden een toertje met mijn witte ­Cadillac Eldorado, een grote, chique bak uit 1974. Het type dat Elvis Presley destijds ook had. Giovanni was al lange tijd helemaal weg van die oldtimer."

En dus kwam er een weddenschap uit voort. "Hij zei: Peter, als je voor de tweede keer wereldkampioen wordt, krijg ik dan je Cadillac Eldorado? Ik antwoordde: Ook al denk je dat ik het niet kan, ik vrees dat je de nieuwe eigenaar wordt. Maar als ­tegenprestatie gaat mijn logo voorgoed op jullie onderbenen", aldus de Slovaak. Zo gezegd, zo gedaan...

Reacties 6 reacties

Tags : Peter Sagan

Gerelateerd nieuws