Eerlijke Kristoff kon Sagan en co niet volgen: "Ik was de beste van de rest"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eerlijke Kristoff kon Sagan en co niet volgen: "Ik was de beste van de rest"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Drie renners torenden hoog boven de rest uit in Milaan-Sanremo: winnaar Kwiatkowski en zijn medevluchters Sagan en Alaphilippe. Daarna kwam de stevige Noor Alexander Kristoff als eerste van het pak over de meet.

"Ik was de beste van de rest", zei een eerlijke Kristoff na La Primavera bij Cyclingnews. "Drie renners gingen in de aanval, maar we konden ze niet meer terughalen. Vierde was het hoogst haalbare voor mij Er was geen enkele kans dat ik die drie had kunnen volgen toen ze vertrokken. Ik zat de hele tijd op mijn limiet op de Poggio en Cipressa."

Enkel kans op winst bij massasprint

Kristoff weet dat er slechts één kans was om te winnen: bij een massasprint. "Maar ik kan niet controleren wat er in een wedstrijd gebeurt en we konden niet voor de zege sprinten", aldus de Noor. "Ik wil wel mijn ploegmaats Spilak en Belkov bedanken voor hun werk op de Poggio en vooraan in het peloton."

Nu is het voor de Katusha-renner uitkijken naar de Vlaamse klassiekers. "Ik voel me goed en kan met veel vertrouwen naar België afzakken. De klimmetjes daar zijn korter en dat ligt me beter", besluit Kristoff.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties