Wielrennen

Quick-Step Floors met kopman Martin en twee Belgen naar Catalonië

Quick-Step Floors met kopman Martin en twee Belgen naar Catalonië

Vanaf maandag tot en met zondag wordt in Spanje de Ronde van Catalonië gereden, een rittenkoers waarin vooral de klimmers hun benen kunnen uittesten. Quick-Step Floors zet alvast alles op kopman Dan Martin.

"We hebben veel ambitie met Dan", opent ploegleider Geert Van Bondt. "Hij heeft zijn goede vorm bewezen in Parijs-Nice en we zijn ervan overtuigd dat we nog eens een goed resultaat kunnen rijden. De ploeg is hier voor hem, maar er zijn ook enkele ritten waar Brambilla en Vakoc hun kans mogen gaan." Met Laurens De Plus en Pieter Serry zijn er ook twee Belgen.

Op dinsdag staat er een ploegentijdrit van 41,3 kilometer in en rond Banyoles op het programma. "We weten dat die ploegentijdrit een belangrijke rol kan spelen in de einduitslag. We gaan vol voor de top 3. Er komen daarna nog twee ritten met aankomst bergop, maar als je in de ploegentijdrit kostbare tijd verliest, dan wordt het moeilijk", weet de ploegleider.

De selectie van Quick-Step Floors: Gianluca Brambilla, Rémi Cavagna, Laurens De Plus, Daniel Martin, Enric Mas, Maximilian Schachmann, Pieter Serry en Petr Vakoc

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.