Wanty staat voor eerste WorldTour-rittenkoers van het seizoen: "Dergelijk resultaat dit jaar herhalen"

Redactie
| 0 reacties
Wanty staat voor eerste WorldTour-rittenkoers van het seizoen: "Dergelijk resultaat dit jaar herhalen"

Wanty-Groupe Gobert komt maandag voor de eerste keer dit seizoen aan de start van een WorldTour-rittenkoers. Eén van de speerpunten van de Belgische formatie is naast Guillaume Martin ook onze landgenoot Thomas Degand.

Degand ging zich met enkele ploegmaats in Benidorm voorbereiden. "Onze stage in Benidorm is goed verlopen", doet Degand zijn verhaal. "We hebben kunnen profiteren van het goede weer om kilometers te rijden en onze klimmersbenen voor te bereiden. Ik vertrek in goede conditie naar Catalonië. Alle dagen kondigen zich lastig aan. We zullen niet veel spurten zien."

Het is vanaf maandag meteen klimmen geblazen voor de renners. "Vanaf de eerste dag vliegen we er meteen in met twee beklimmingen tot op 1400 meter hoogte. De derde etappe is de traditionele aankomst op La Molina. Vorig jaar finishte ik daar in de top 20, het zou mooi zijn als ik dergelijk resultaat dit jaar zou kunnen herhalen", aldus Degand.

Niet op klassement mikken

"Guillaume Martin beschikt eveneens over goede benen. En Fabien Doubey was goed op dreef op stage. We beschikken over een goede ploeg. Nu is het aan ons om ons te tonen in de etappes. Op een klassement hoeven we door de ploegentijdrit niet te mikken, maar dat biedt dan weer perspectieven voor de andere ritten", besluit de Henegouwer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties