Wielrennen

Greipel verbrodt één van zijn enige kansen in Catalonië, Bouhanni op de meet geklopt door Italiaan

Greipel verbrodt één van zijn enige kansen in Catalonië, Bouhanni op de meet geklopt door Italiaan

De eerste etappe in de Ronde van Catalonië is dan toch geëindigd op een massasprint. Het was Davide Cimolai (FDJ) die de handen in de lucht mocht steken. Hij was nipt sneller dan de Fransman Nacer Bouhanni (Cofidis).

Het was even wachten tot een groepje vluchters de goedkeuring kreeg van het peloton. Uiteindelijk werd de vlucht van de dag gevormd door Antonio Nibali (jawel, broer van), Pierre Rolland en Funvic-ploegmaats Murilo Affonso en Magno Nazaret. Enkele renners maakten veel later in de etappe nog de aansluiting vooraan.

De vluchters werden dan toch gevat door de spintersploegen en het zou een massasprint worden, één van de weinige kansen voor de snelle mannen in het peloton. Bouhanni leek op weg naar de overwinning, maar hij werd op meet toch nog geklopt door de Italiaan Cimolai. Zijn eerste ritzege voor zijn nieuwe werkgever FDJ.

Geen Greipel

André Greipel (Lotto Soudal) zat in het slot iets te ver geplaatst om een rol van betekenis te spelen en werd pas 5e. Dinsdag staat er een ploegentijdrit op het menu, daarin mag de FDJ-ploeg van eerste leider Cimolai als laatste van start.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws