Wielrennen

Winnaar Milaan-Sanremo mikt op Ardennen: "Kom vroeg of laat weer in Vlaanderen koersen"

Winnaar Milaan-Sanremo mikt op Ardennen: "Kom vroeg of laat weer in Vlaanderen koersen"

Vorig jaar mikte Michal Kwiatkowski vol op de Vlaamse klassiekers en won hij de E3 Prijs. Maar dit jaar laat de Pool van Team Sky die klassiekers links liggen en mikt hij voluit op het Ardennenluik.

In principe kan je de Ronde van Vlaanderen winnen als je in Harelbeke kan winnen. "Ja, want Sagan werd vorig jaar tweede in Harelbeke en heeft bewezen dat die stelling klopt", aldus Kwiatkowski bij Sporza. "Ik wens Peter veel succes in de kasseiklassiekers. Ik pas voor die koersen. Dat vind ik erg jammer, maar ik moet me specialiseren."

'Niet te combineren'

"Ik mik op een goed resultaat in de Ardennen en kan beide koersen niet combineren", vervolgt de winnaar van Milaan-Sanremo. Al vindt Kwiatkowski het wel spijtig. "Het is ongelofelijk om in België te koersen. Sommige mensen beseffen niet hoe populair deze sport in België is."

"Daarom is het zo hard dat ik die koersen zal missen, want je mist dan de sfeer. Maar ik wou dat die koersen bij het begin of het einde van het seizoen lagen, zodat je meer mogelijkheden had. Maar ik kom vroeg of laat wel weer in Vlaanderen koersen", besluit Kwiatkowski.

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws