Hongerige Van Avermaet legt uit waarom het dit jaar wél kan lukken in de Gold Race

Redactie
| 9 reacties
Hongerige Van Avermaet legt uit waarom het dit jaar wél kan lukken in de Gold Race

Greg Van Avermaet is zondag één van de topfavorieten voor winst in de Amstel Gold Race. Met vier zeges in de klassiekers is het voorjaar van Van Avermaet al meer dan geslaagd, al mag er natuurlijk altijd nog een zege bij.

Van Avermaet heeft in de Gold Race slechts één doel voor ogen: winst. "Ik sta zondag aan de start om te winnen. Ik hoop dat het loopt zoals de andere wedstrijden dit jaar. Dan zit er zeker iets moois in voor mij", aldus de BMC-renner bij Sporza. "Het is een koers die mij heel goed ligt. Als ik een koers mag kiezen, ligt deze mij misschien het beste van allemaal."

De voorbije jaren deed Van Avermaet nauwelijks winst, maar toen moest hij altijd in dienst rijden. "Mijn resultaten zijn in de Amstel nog nooit indrukwekkend geweest, maar er zat wel altijd meer in. Ik heb een aantal jaar gewoon in dienst gereden. Dit jaar kan ik voor het eerst starten als kopman", legt hij uit.

"Ik denk dat ik genoeg hersteld ben om er in de Amstel nog iets goeds van te maken"

"De vorm is nog altijd heel goed. Roubaix is nog maar een week geleden. Het is een wedstrijd die heel zwaar is en in de kleren kruipt, maar ik denk dat ik genoeg hersteld ben om er in de Amstel nog iets goeds van te maken. Het is al een lang seizoen geweest, maar ik ben klaar voor nog een paar mooie wedstrijden", besluit Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties