Topfavoriet jaloers op Van Avermaet: "Op dit niveau is dat onmogelijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Topfavoriet jaloers op Van Avermaet: "Op dit niveau is dat onmogelijk"
Foto: © photonews

Michael Matthews geldt als één van de absolute topfavorieten om morgen de Amstel Gold Race te winnen. De snelle man van Sunweb kan immers wel wat heuvels over.

Wachten op de sprint is dus een optie, maar het lijkt niet het enige plan. "Ik kan wachten op de groepssprint, maar in de Brabantse Pijl kwam die er niet. Zo kan je niet winnen natuurlijk", aldus Matthews in Het Laatste Nieuws.

Hij ziet heel wat favorieten, maar Van Avermaet springt er misschien wel uit. "Met de onmetelijke kracht die momenteel van hem uit gaat, kom je maar tot één besluit: Van Avermaet kan overal winnen, ook in de Amstel Gold Race."

Gilbert had drie ploegmaats mee, ik zat alleen. Wat moest ik doen?

"Of ik jaloers ben op zijn aanvallende koersstijl? Natuurlijk, iedereen zou die kunst wel willen beheersen, maar dat is op dit hoge niveau onmogelijk", aldus Matthews.

Hij kwam ook nog eens terug op de kritiek van Philippe Gilbert, die gaf aan dat Matthews laf koerste in de Brabantse Pijl. "Dat was zijn opinie. Gilbert had mooi praten. Hij had drie ploegmaats mee en ik zat moederziel alleen. Het was niet mijn bedoeling om zijn wedstrijd te ruïneren, maar wat had ik moeten doen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties