Wielrennen

20-jarige Degrendele reageert na onverhoopte bronzen plak op WK

20-jarige Degrendele reageert na onverhoopte bronzen plak op WK

Nicky Degrendele pakte vanmorgen een knappe bronzen medaille op het WK in Hongkong. En daar was ze achteraf bijzonder tevreden mee.

Degrendele vertoeft veel in Zwitserland om er te trainen. "Dit is een beloning voor mijn vele harde werk", opent Degrendele. "Ik ben vele weken van huis geweest de voorbije weken. Als je vooruit wil in mijn discipline, de sprint en keirin, moet je wel naar het buitenland. Als jeugdrenner kan je wel progressie maken, maar om je verder te specialiseren bij de profs train je beter in Zwitserland."

"Na de Wereldbeker in Cali tot vlak voor het WK heb ik daar opnieuw hard gewerkt. Het is er ideaal om te trainen, je leeft en werkt als een topsporter, de focus ligt 100 procent op je sport en ik kan er harder trainen, beter trainen tegen ook andere pistiers", zegt ze in HNB.

Verwachtingen overtroffen

En vandaag kwam de grote beloning met een bronzen plak. "Stiekem had ik er wel een beetje op gehoopt om in de medailles te rijden. Maar dat ik die medaille nu echt te pakken heb, is toch echt wel super. Het overtreft wel de verwachtingen. En ja, ik besef dat het om een post-olympisch jaar gaat, maar de tegenstand was echt wel sterk en ik heb er voor moeten knokken."

"Deze medaille is een opsteker na de teleurstelling in de sprint. Ik wil beide disciplines blijven combineren en er verder in groeien. Keirin is mijn sterke punt, mijn sprint moet nog beter, maar goed, deze medaille pakken ze me alvast niet meer af",

Reacties 5 reacties

Gerelateerd nieuws