Wielrennen

Fenomenale Philippe Gilbert schrijft de Amstel Gold Race voor de vierde keer op zijn naam

Fenomenale Philippe Gilbert schrijft de Amstel Gold Race voor de vierde keer op zijn naam

Philippe Gilbert heeft voor de vierde keer de Amstel Gold Race op zijn naam geschreven. In volle finale ging hij er vandoor met Michal Kwiatkowski en de Waal van Quick-Step Floors maakte het af in de sprint.

In de ontsnapping van de dag zaten er met Stijn Vandenbergh, Pieter Vanspeybrouck en Kenneth Van Rooy drie Belgen. De kopgroep van 12 kreeg meteen een mooie bonus van het peloton, maar met nog zo'n 80 kilometer te gaan trok BMC voor Greg Van Avermaet de gashendel helemaal open. Het werkte, want de voorsprong zakte als sneeuw voor de zon.

Op een kleine 40 kilometer van de meet stak Benoot de boel in brand met een snedige versnelling. Gilbert, Henao, Jon Izagirre, Albasini, Rojas, Haas en Lindeman waren uitstekend mee. Van Avermaet en Tim Wellens, die allebei goed vooraan zaten, waren de opvallende afwezigen vooraan. Enkele kilometers later moest pechvogel Benoot afhaken door een kettingprobleem.

'Kwiat' komt nog

Michal Kwiatkowski maakte 10 kilometer later wel nog de aansluiting naar de groep Gilbert, die met een voorsprong van circa 40 seconden naar de laatste beklimming van de Cauberg ging. Van Avermaet ging samen met Wellens en Valverde nog op zoek naar de koplopers, maar die werden niet meer bijgehaald.

Met zeven renners gingen ze naar de tien laatste kilometer. Op de laatste beklimming van de dag ging Kwiatkowski aan, Gilbert was de enige die mee kon. De samenwerking was goed tussen de Pool en de Belg en met hun tweeën gingen ze naar de meet.

Sprint met twee

Kwiatkowski wilde Gilbert in de val lokken en pakte enkele meters, maar Gilbert kwam er toch nog vlot over en stak vier vingers in de lucht. Na zijn zege in de Ronde van Vlaanderen kan het voorjaar dus nu al niet meer stuk voor Gilbert.

Reacties 44 reacties

Gerelateerd nieuws