Wielrennen

Tweede grote vis voor Gilbert: "Dit compenseert de jaren dat ik geen klassieker gewonnen heb"

Tweede grote vis voor Gilbert: "Dit compenseert de jaren dat ik geen klassieker gewonnen heb"

Philippe Gilbert was één van de topfavorieten voor de Amstel Gold Race en de renner van Quick-Step Floors heeft die reputatie helemaal waargemaakt met zijn vierde zege in Nederlands Limburg. "Voor mij liep het perfect af."

"Het was een harde dag", bekende Gilbert. "We gingen aan vanaf de Kruisberg. Alle aanvallers verdienden de winst, maar er kan maar één winnen. De laatste 40 kilometers hebben we goed samengewerkt. Iedereen zat op de limiet toen ik met Kwiat ging. Hij rijdt altijd en ik heb hem gezegd dat we samen tot de meet moesten rijden en dan zouden sprinten."

Verrassende sprint

De sprint was toch iets of wat vreemd met de Pool die eerst een groot gat liet en dan Gilbert wilde verrassen. "Hij had me bijna verrast in de sprint, maar het was tegenwind. Ik heb niet gepanikeerd en goed gefocust op zijn wiel. Voor mij liep het perfect af. Mijn doel is elk seizoen een klassieker te winnen, nu zijn het er al twee. Dat compenseert de jaren dat ik geen klassieker gewonnen heb", lacht de Waal.

Gilbert was op voor de koers wel geen voorstander van de aanpassingen in de Amstel. "Het is één van mijn lievelingskoersen. Ik ben blij met de vierde keer. Ik dacht dat er meer kans zou zijn voor een sprinter, maar het was toch een mooie ontsnapping. Of ik ook Luik en de Waalse Pijl kan winnen? Ik ga nu eerst nog wat genieten", besluit Gilbert.

Reacties 17 reacties

Gerelateerd nieuws