Wielrennen

Backaert grijpt nipt naast de zege: "Het biggetje had niet misstaan op onze boerderij"

Backaert grijpt nipt naast de zege: "Het biggetje had niet misstaan op onze boerderij"

Frederik Backaert heeft net naast de zege gegrepen en is vanmiddag tweede geworden in de Tro Bro Léon. In een sprint met twee werd hij geklopt door medevluchter Damien Gaudin.

"Een jammere zaak", doet Backaert zijn verhaal. "Gaudin was misschien net iets frisser op het einde. Tactisch had ik niet beter kunnen rijden. Ik was mee toen de sterkste man in koers aanviel. Ik heb de hele dag vooraan gereden op de grindwegen en ben van pech gespaard gebleven."

Meteen had Backaert door dat hij met de Fransman de juiste metgezel had. "Toen Gaudin aanviel zag ik dat hij in uitstekende vorm verkeerde. Ik trok samen met Gaëtan Bille in de achtervolging. Bille moest afhaken, maar aan Gaudin had ik de perfecte metgezel. We zijn twee renners met dezelfde offensieve ingesteldheid."

Géén biggetje

Maar in de sprint kon Backaer niet op tegen de Fransman. "In de spurt had ik misschien net iets later moeten aanzetten, maar ik voelde al snel dat Gaudin de sterkste was. Een gemiste kans! Het biggetje voor de winnaar had niet misstaan op onze boerderij", besluit hij.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.