Wielrennen

Eerlijke Tim Wellens na de Gold Race: "Niet goed genoeg"

Eerlijke Tim Wellens na de Gold Race: "Niet goed genoeg"

Lotto Soudal toonde zich gisteren in de Amstel Gold Race, maar kende ook de nodige pech door dat Tiesj Benoot wegviel in de kopgroep. Tim Wellens probeerde het dan, maar ook hij kon de kloof niet meer dichten.

"Het plan was dat ik, Tiesj Benoot of Jelle Vanendert zou aanvallen in de zone van de waarheid", legt Wellens uit. "Het was een ideale situatie toen Tiesj in de kopgroep reed, maar plots stond hij te voet met een mechanisch probleem. Ik heb vervolgens geprobeerd naar de leiders toe te rijden. Op een bepaald moment kwam ik dicht, maar niet dicht genoeg."

Wellens probeerde met Van Avermaet het gat nog te dichten op Gilbert en co. "Ik had al serieus wat kruit verschoten toen ik in een groepje met Van Avermaet terechtkwam. Michal Kwiatkowski volgen zat er niet in. Het eerste deel van de koers was perfect verlopen. BMC had voor het ingaan van de finale het tempo serieus de hoogte ingejaagd, ik zat met enkele ploegmaats in hun wiel."

Waalse Pijl

Maar de Limburger bekende dat de benen ook niet goed genoeg waren. "Toen kwam de beslissende fase. Ik had goede benen, maar niet goed genoeg. Woensdag rijd ik de Waalse Pijl, de komende dagen zullen we onze tactiek bepalen: vallen we aan voor de Muur van Hoei of niet", besluit hij.

Reacties 10 reacties

Gerelateerd nieuws