Wielrennen

"Het is geen schande om te verliezen van een legende zoals Gilbert"

"Het is geen schande om te verliezen van een legende zoals Gilbert"

De twee sterkste renners in koers sprintten gisteren om de zege in de Amstel Gold Race. Sky-renner Michal Kwiatkowski moest uiteindelijk de duimen leggen voor Philippe Gilbert na een spannende sprint.

Kwiatkowski probeerde in de sprint Gilbert te verrassen, maar het lukte niet. "Het was een geweldige koers, maar ik ben toch niet tevreden met het resultaat", citeert Sporza de Pool. "Ik had gehoopt Gilbert te kunnen verrassen door de sprint van ver aan te gaan, maar de tegenwind deed me op 50 meter van de finish helemaal stilvallen."

"Als je Phil wil verslaan moet je echt tot het uiterste gaan. Hij geeft nooit op. Het is geen schande om te verliezen van hem op zijn eigen terrein. Hij was sterker en verdient dit. Phil is zonder twijfel een legende. Hij heeft dit voorjaar bewezen dat hij alle monumenten kan winnen. Koersen met hem of koersen tegen hem, het is altijd aangenaam. Hij wil altijd rijden."

Vorm is goed

Maar de Sky-renner kijkt met heel veel vertrouwen uit naar de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. "Alles is nog niet verloren. Dit was slechts uitstel. Ik ben in goeie vorm en wil dat tonen in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik", besluit Kwiatkowski.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws