Wielrennen

Patrick Lefevere in de wolken na nieuwe glansprestatie van Philippe Gilbert

Patrick Lefevere in de wolken na nieuwe glansprestatie van Philippe Gilbert

Philippe Gilbert deed na zijn huzarenstukje in de Ronde van Vlaanderen zondag nog eens de monden bij iedereen openvallen in de Gold Race. Gilbert won opnieuw, tot groot jolijt van ploegmanager Patrick Lefevere.

Al was die in de sprint met zijn tweeën toch nog niet helemaal op zijn gemak. "Ik had toch nog wat schrik in de sprint", bekent Lefevere bij Sporza. "Het is toch tegen iemand die Sagan klopt in Milaan-Sanremo en iemand die Harelbeke al gewonnen heeft. Je ziet hem dan toch op die grote versnelling terugkeren en niet opgeven."

Verbaasd

"Het verbaast mij toch telkens dat die toppers een koers heel goed kunnen lezen en voorspellen waar het gaat gebeuren. Als ze een idee hebben, dan voeren ze het ook uit. Philippe heeft me verbaasd dit jaar. Als hij zegt: 'We gaan dat doen daar', dan doet hij het ook."

Voor Lefevere kan het voorjaar dus niet meer stuk. Vanavond opnieuw een feestje? "Alweer feest, ja. Ik ging juist stoppen met iets te drinken, maar ik ga nog één keer verder doen", besluit een tevreden Lefevere.

Reacties 9 reacties

Gerelateerd nieuws