Wielrennen

Sneer van Greg Van Avermaet richting BMC-ploegmaats na afloop Gold Race

Sneer van Greg Van Avermaet richting BMC-ploegmaats na afloop Gold Race

Greg Van Avermaet deed er in de Amstel Gold Race nog alles aan om samen met onder meer Tim Wellens de kloof op de groep van Philippe Gilbert te dichten, maar het lukte niet. Volgens de BMC-renner lag de schuld ook deels bij zijn ploegmaats.

Toen de koers op de Kruisberg ontplofte, was Van Avermaet niet mee op het beslissende moment. "Iedereen wist dat je daar vooraan moest zitten", zei Van Avermaet na afloop. "We maakten een inschattingsfout. In de aanloop was het mee wind en ik raakte niet meer vooraan. Ik draaide pas op als veertigste."

En de man die dit voorjaar al vier klassiekers op zijn naam schreef, legde de schuld ook bij zijn ploegmaats. "De ploeg liet me daar een beetje in de steek. Op zich was het geen grote fout dat ik niet mee was, maar iemand had moeten mee springen om het stil te leggen. Dat was niet zo en dan rijd je achter de feiten aan", klinkt het in HNB.

"Toen ik doortrok op de Keutenberg konden er nog weinig volgen, dan ben je niet slecht"

Maar ook Van Avermaet was eerlijk over zichzelf. Toen Kwiatkowski de kloof dichtte, kon de BMC-renner niet mee. "Daar moest ik passen, wat ook geen schande is. Ik kan mee doen tegen de mannen die geen Roubaix in de benen hebben, maar dan alleen als tactisch alles mee zit. Op zich voelde ik me wel goed vandaag. Toen ik doortrok op de Keutenberg konden er nog weinig volgen, dan ben je niet slecht."

Reacties 28 reacties

Gerelateerd nieuws