Wielrennen

Tevredenheid bij Quick-Step: "Hebben met BMC het hele voorjaar opgekuist"

Tevredenheid bij Quick-Step: "Hebben met BMC het hele voorjaar opgekuist"

Veel mensen spreken de laatste maanden over de wedergeboorte van Philippe Gilbert bij Quick-Step Floors. Eerst was er zijn zege in de Ronde van Vlaanderen, maar zondag zette hij ook voor de vierde keer in zijn carrière de Amstel Gold Race op zijn naam.

Bij Quick-Step Floors merken ze ook dat dit een andere Gilbert is. "Het is al een paar weken aan de gang. Gilbert voelt zich goed in de ploeg", aldus Wilfried Peeters. "Na Gilberts valpartij halverwege hadden we wel schrik, maar wat hij in de finale deed, chapeau daarvoor. In de achtervolgende groep zaten alleen maar kopmannen."

"Hij glundert, hij herleeft", vervolgt de ploegleider bij Sporza. "We hebben lang getwijfeld om hem Parijs-Roubaix te laten rijden. Uiteindelijk was het een goede beslissing om Gilbert zich te laten voorbereiden op deze wedstrijden."

Goed begonnen

Het contrast tegenover vorig jaar is groot. "Vorig jaar werden we op onze waarde geklopt, maar in de breedte waren we wel sterk. Nu begonnen we goed en dat is goed voor het moraal. Alles mag en niets moet meer. Wij hebben met BMC het hele voorjaar opgekuist. Dan had je ook nog Sky, dat waren de betere ploegen", besluit Peeters.

Reacties 6 reacties

Gerelateerd nieuws