Kogel door de kerk: Van Avermaet rijdt in Luik!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 24 reacties
Kogel door de kerk: Van Avermaet rijdt in Luik!
Foto: © photonews

Lang was er twijfel over de deelname van Greg Van Avermaet aan Luik-Bastenaken-Luik. Hij voelde zich niet superfris in de Amstel Gold Race, maar hakte nu toch de knoop door.

Van Avermaet zat dan wel niet helemaal fris, slechte benen had hij niet in de Amstel Gold Race. Zijn twaalfde plaats was vooral te wijten aan het feit dat hij niet voorin zat op de momenten dat het absoluut moest, deels de verantwoordelijkheid van zijn team.

Geen favoriet

Na enkele dagen beraad gaat Van Avermaet dan toch Luik-Bastenaken-Luik betwisten. "Ik wil Luik-Bastenaken-Luik rijden, want ik ben er al een tijdje niet meer aan de start verschenen", aldus Van Avermaet op de pagina van zijn team BMC. "Mijn voorjaar was al heel goed. Ik heb er dus niets te verliezen."

Hij houdt de druk af. "Ik wil nagaan hoe ver ik er kan geraken. Het is al vier jaar geleden dat ik er nog gereden heb en ik wil kijken of ik er een goed resultaat kan neerzetten. Ik voel me nu in orde. Het was een stevig voorjaar, maar ik voel me nog goed en we zullen wel zien hoe het zondag verloopt. Maar ik start er niet als favoriet", benadrukt hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties