Wielrennen

Theuns blikt terug op eerste voorjaar na zijn val: "Schrik sloeg me soms om het hart"

Theuns blikt terug op eerste voorjaar na zijn val: "Schrik sloeg me soms om het hart"

Met de Amstel Gold Race zit ook het voorjaar van Edward Theuns erop. Hij keerde terug na zijn zware rugblessure en blikt nu tevreden terug.

"Conditioneel voelde ik mij wel oké, ook al was ik van ver teruggekomen", aldus Theuns op zijn Facebook-pagina. "Uitslagen waren voor mij dit voorseizoen van minder belang aangezien terugkomen na zo'n zware blessure geen evidentie is. Toch ben ik tevreden over wat ik kon presteren."

"Ik was zeker niet slecht in het openingsweekend, maar viel in de Omloop en was mentaal niet helemaal bij de zaak in Kuurne, ik kon voelen dat de rug nog wat last gaf en dat de schrik me ook nog af en toe om het hart sloeg."

Er zat zelfs meer in voor mij in Parijs-Roubaix -Edward TheunsDeel deze quote:

Hij voelde zelfs vooruitgang. "Parijs-Nice was goed, waar ik mij opofferde voor Degenkolb en Contador." Ook in de klassiekers. "Ik kon aanvallend meekoersen, in Gent-Wevelgem offerde ik mijn eigen sprint op om John naar de 5e plaats te piloteren, in de Panne reed ik enkele mooie ereplaatsen."

"In de Ronde en dan vooral Roubaix kreeg ik het gevoel dat ik eindelijk de stap heb gezet richting topklassiekers. Dat ondanks de zware val, het harde werk op training, bij de kinesist werd beloond met een mooie top-tien in Parijs-Roubaix, naar mijn gevoel zat er zelfs meer in."

Nieuwe operatie

Nu moet Theuns opnieuw onder het mes. "Na een controlescan in het ziekenhuis staat nu vast dat ik komende vrijdag (21/04) mijn operatie zal ondergaan om de plaatjes uit de rug te nemen. Daarna neem ik tijd om te herstellen en terug op te bouwen om (als alles volgens plan loopt) te hervatten in de Ronde van België. Daarna volgt de Dauphiné en ga ik opnieuw vol voor een Tourselectie. Het zou mooi zijn om dit jaar te kunnen afmaken wat vorig jaar niet gelukt is!"

Reacties 0 reacties

Tags : Edward Theuns

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.