Wielrennen

Belgische revelatie Dylan Teuns reageert na schitterende podiumplek in Waalse Pijl

Belgische revelatie Dylan Teuns reageert na schitterende podiumplek in Waalse Pijl

Aan Alejandro Valverde was voor het vierde jaar op rij weinig te doen in de Waalse Pijl. Maar met de jonge Belg Dylan Teuns stond er wel een landgenoot mee op het podium. "Dit had ik niet verwacht", is hij eerlijk.

"Ik moest even opschuiven, maar ik zat net op tijd bij de eerste renners voor de steile bochten", doet Teuns zijn verhaal bij Sporza. "In 2011 stond ik als toeschouwer op de plaats waar Philippe Gilbert aanzette. Daar zat ik nu even ingesloten, maar misschien was dat maar goed ook. Want als ik zelf had aangezet, dan zou ik misschien stilgevallen zijn."

'Extra versnelling'

Valverde was al voor de vijfde keer de sterkste in Hoei. El Imbatido volgen, was onmogelijk. "Ik wou hem wel volgen, maar kon niet. Ik heb het geprobeerd, maar ik kwam vijf procent tekort, denk ik. Zijn explosie was fantastisch. Dat is suprematie. Ik kon even aanklampen, maar dan had hij nog eens een extra versnelling. Die had ik niet."

Al bij al is het dus een mooie ereplaats voor Teuns, die voor het eerst een beschermde rol kreeg bij BMC. "Voor de derde plaats was het nog spannend, maar ik ben erg tevreden. Ik heb een goeie winter gehad. Ik wist dat ik goed was, maar dit had ik niet verwacht", besluit Teuns.

Reacties 9 reacties

Tags : Waalse pijl

Gerelateerd nieuws