Wielrennen

'Gepensioneerde' Tom Boonen: "Ik ben nog maar een kilootje bijgekomen"

'Gepensioneerde' Tom Boonen: "Ik ben nog maar een kilootje bijgekomen"

Tom Boonen is sinds vorige week zondag renner af na zijn allerlaatste Parijs-Roubaix. Volgende week zaterdag staat er wel nog zijn afscheidskoers 'Tom says Thanks' op het programma. Boonen zelf ging al eens verkennen.

Het waren voor Boonen de eerste kilometers sinds een week op de fiets. "Ik heb een hele week niet gefietst. Dit is de eerste keer", opent Boonen bij VTM. "Ik ben nog altijd renner in mijn hoofd, hé. Als je een week niets doet, dan kriebelt het terug. De voorbije dagen heb ik drie keer op het punt gestaan om te gaan fietsen, maar er kwam telkens wel iets tussen."

Kilootje bij

En na een weekje niets doen, is het ook moeilijk om het gewicht onder controle te houden. "Ik ben nog maar een kilootje bijgekomen. Ik heb een hele week niks anders gedaan dan gegeten en gedronken. Het is plezant om het wel eens rustiger aan te doen."

"Het was wel héél hectisch de laatste maanden. Je leeft dan toe naar die ene dag (van Parijs-Roubaix, nvdr), maar die duurt ook maar 24 uur. En plots ben je na Parijs-Roubaix gestopt. Het is wel speciaal geweest", besluit Boonen, die volgende zaterdag heel wat bekend volk zal terugzien aan het Zilvermeer in Mol.

Reacties 19 reacties

Gerelateerd nieuws