Wielrennen

Indrukwekkende Valverde zegeviert een vijfde keer op de Muur van Hoei, sterke Dylan Teuns mee op het podium

Indrukwekkende Valverde zegeviert een vijfde keer op de Muur van Hoei, sterke Dylan Teuns mee op het podium

Alejandro Valverde heeft voor de vijfde keer - en de vierde keer op rij - de Waalse Pijl op zijn naam geschreven. Op de slotbeklimming van de Muur van Hoei liet de Spanjaard iedereen achter zich.

In de Waalse Pijl is het altijd wachten tot de laatste beklimming van de Muur van Hoei, waar de renners drie keer over moeten. Toch gingen 6 renners al vroeg in de aanval. Daarbij één landgenoot: Pardini. Hij kreeg het gezelschap van 5 andere vluchters met de namen Doubey, Pearson, Politt, Bagot en Guillemois.

Maar Movistar nam de koers voor kopman Alejandro Valverde in handen. De voorsprong werd altijd binnen de perken gehouden. Pardini bleef als laatste vluchter over, het was Alessandro De Marchi (BMC) die in de aanval trok. De ploegmaat van kopmannen Dylan Teuns en Samuel Sanchez wilde de koers duidelijk hard maken.

Dappere Jungels

De Italiaan kreeg even later het gezelschap van Bob Jungels (Quick-Step Floors). Die liet de Italiaan achter en reed een mooie voorsprong bij elkaar. De pionnen van Valverde verdwenen één voor één. Team Sky moest de handen uit de mouwen steken om de voorsprong niet te groot laten worden met het oog op de laatste beklimming van de Muur.

De poging van Jungels was dapper, maar de voorgift was te klein dankzij al het harde werk in het uitgedunde peloton. Valverde ging sterk aan op de Muur en reed naar een vierde zege op rij in Hoei. Onze landgenoot Dylan Teuns ging sterk mee naar boven, maar moest enkel nog Dan Martin voor zich laten. Martin op 2, Teuns op 3. Sterk van de jonge BMC-Belg.

Reacties 7 reacties

Tags : Waalse pijl

Gerelateerd nieuws