Wielrennen

'Peter Sagan kan ooit de Tour de France winnen'

'Peter Sagan kan ooit de Tour de France winnen'

Peter Sagan heeft toch wel een iets of wat teleurstellend voorjaar achter de rug. De Slovaak zal zich nu via onder meer de Ronde van Californië klaarstomen voor de Tour de France. Al heeft een ex-manager van hem nog een opvallend idee.

Roberto Amadio, de manager van Peter Sagan bij zijn voormalige werkgever Liquigas, zegt dat Sagan ooit de Tour kan winnen. "Sagan heeft al getoond dat hij zeker mee kan in de bergen, bovendien heeft hij ook een goede tijdrit", aldus de Italiaan bij Cyling Weekly.

4 kilogram minder

Amadio vindt dat Sagan een voorbeeld aan Bradley Wiggins moet nemen. "Hij zal het zo moeten doen en veel moeten werken om zijn lichaam aan te passen en voldoende af te vallen. Als Sagan vier kilo minder weegt, zal het moeilijk worden om hem op de cols te lossen."

"Maar het zal natuurlijk fysiek en mentaal heel moeilijk worden om die klus te klaren", vervolgt de voormalige manager. "Sagan is nu 27 jaar oud. Als ronderenner ben je op je best tussen je 29e en 32e, dus zo lang zal hij ook niet moeten wachten als hij het een kans wil geven."

Reacties 34 reacties

Gerelateerd nieuws