Wielrennen

'Phil is echt wel aan het ergste ontsnapt, hij had kunnen doodbloeden'

'Phil is echt wel aan het ergste ontsnapt, hij had kunnen doodbloeden'

Philippe Gilbert zijn voorjaar zit er op na zijn valpartij en winst in de Amstel Gold Race. De Waal van Quick-Step Floors kampt met een gescheurde nier en moest passen voor de rest van het Ardennenluik.

Teammanager Patrick Lefevere zegt dat het veel erger had kunnen aflopen. "Phil is echt wel aan het ergste ontsnapt", aldus Lefevere in HNB. "Stel je voor dat hij ineens van de fiets viel, of dat het kapsel rond de nier geraakt was. De ploegdokters vertelden me dat je in dat geval gewoon doodbloedt. Je mag er niet aan denken."

"Wat hij zondag dan toch nog opvoerde, is het ultieme bewijs van zijn enorme wilskracht"

"Wat hij zondag dan toch nog opvoerde, is het ultieme bewijs van zijn enorme wilskracht. Zondagavond zag ik Phil met de minuut grauwer worden. Het was duidelijk dat er iets niet pluis was met zijn lichaam, ook al maakte hij nog even tijd voor wat foto's en stond hij de televisie te woord in Al Molino in Maasmechelen, waar de ploeg verblijft."

Gilbert is ondertussen nog steeds niet helemaal hersteld na zijn val van zondag. "Ik had Phil vanmorgen aan de lijn. Hij maakte opnieuw een pijnlijke nacht door. Het belangrijkste is nu dat hij opnieuw gezond wordt. Daar is tijd voor nodig, maar dat primeert. Zelfs al verliest hij daardoor de fantastische conditie waarin hij verkeerde. Het zij zo", besluit Lefevere.

Reacties 29 reacties

Gerelateerd nieuws