Wielrennen

"De avond voor Gilbert in 2011 Luik won, goot hij een Duvel naar binnen. En niet op zijn gemak, hé"

"De avond voor Gilbert in 2011 Luik won, goot hij een Duvel naar binnen. En niet op zijn gemak, hé"

De manier waarop Philippe Gilbert na zijn winst in de Amstel Gold Race toch twee biertjes ad fundum dronk, mocht toch wel indrukwekkend genoemd worden. Ook het panel in Extra Time Koers kwam er op terug.

Jolien D'hoore gaf toe dat ze wel af en toe een biertje lust. Sven Nys is dan weer geen fan, terwijl ook Bakelants een 'glazen boterham' kan smaken. "Voor mij mag het nu, want ik ben er tussenuit", aldus Bakelants, die herstelt van een sleutelbeenbreuk.

Maar Bakelants kwam ook met een opvallend verhaal over Gilbert voor 'La Doyenne' van 2011. "Ik was onder de indruk van hoe relax hij was, de avond voor Gilbert in 2011 Luik-Bastenaken-Luik won. We gingen gaan eten. Toen hij beneden in het hotel kwam, zei hij: 'Het zit allemaal goed voor morgen. Kom, geef mij eens een Duvel.'"

'Niet op het gemak'

"Hij kapte daar een Duvel binnen, de avond voor Luik. Niet op zijn gemak, hé. Hij goot die echt naar binnen. De dag nadien won hij Luik-Bastenaken-Luik. Ik was toch wel onder de indruk", besluit een lachende Bakelants.

Reacties 14 reacties

Gerelateerd nieuws