Wielrennen

Greg Van Avermaet reageert verrast én blij na glansprestatie van jonge Dylan Teuns in Hoei

Greg Van Avermaet reageert verrast én blij na glansprestatie van jonge Dylan Teuns in Hoei

De nummer drie van de Waalse Pijl was toch wel een verrassing voor veel wielerliefhebbers. Onze jonge BMC-landgenoot Dylan Teuns nestelde zich op het podium na de ongenaakbare Alejandro Valverde en Dan Martin.

Ook Greg Van Avermaet, dé man van het voorjaar, reageerde verrast. "Top tien zag ik hem zelf wel halen. Maar een podiumplaats? Dat is nog van een ander kaliber", is Van Avermaet vol lof in HLN. "Dylan reed de perfecte slotklim. Hij zat op de Muur van Hoei waar hij moest zitten, in het wiel van Valverde. Dan is het absoluut geen schande dat je op het einde een gat moet laten."

De renner uit halen is één van de mannen voor de toekomst bij BMC. "Aan deze knappe prestatie kan hij zich optrekken, ze biedt perspectieven op een mooie toekomst in de Ardennenklassiekers. Hij is nog maar 25 en duidelijk een man voor dit soort werk. Ook de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik moeten hem liggen, maar de Waalse Pijl past met die specifieke aankomst nog het best bij zijn profiel."

"Hij is nog maar 25 en duidelijk een man voor dit soort werk"

"Ik volg Dylan al sinds hij als belofte bij ons in het Development Team terechtkwam en leerde hem beter kennen als stagiair. Er zitten wel een aantal jongens met mogelijkheden bij BMC, maar hij is wel de eerste van dat selecte groepje die zich toont op dit hoge niveau. Daarmee heeft hij een heel belangrijke stap gezet", is Van Avermaet duidelijk.

Reacties 1 reacties

Tags : Waalse pijl

Gerelateerd nieuws