Wielrennen

Imposante Valverde rijdt zich in geschiedenisboeken: "Deze wedstrijd is voor mij gemaakt"

Imposante Valverde rijdt zich in geschiedenisboeken: "Deze wedstrijd is voor mij gemaakt"

Er werd in aanloop naar de Waalse Pijl slechts naar één renner gekeken voor een nieuwe zege. Alejandro Valverde won de koers de afgelopen drie seizoenen en kon al voor een vijfde keer winnen in Hoei, wat hij ook met verve deed.

"Dit was een overwinning die tot stand kwam door vertrouwen, sterkte en de steun van een geweldige ploeg", liet Valverde weten bij zijn team. "Ik had op voorhand heel wat respect voor de concurrentie, maar ik wist dat ik in uitstekende vorm verkeerde en daarvan gebruik moest maken."

'Uitstekende vorm'

Heel de Movistar-ploeg deed er alles aan om 'El Imbatido' in een zo gunstig mogelijk positie af te zetten. "We geloofden in de overwinning. De hele ploeg heeft hard gewerkt om de zege mogelijk te maken. Er waren heel wat aanvallen van BMC en Quick-Step in de laatste 50 kilometer, maar die hebben we allemaal afgeketst."

Valverde maakte het daarna al voor de vijfde keer af op de Muur van Hoei. "We wisten dat het moeilijk zou worden, want er kan er maar eentje winnen. Maar om eerlijk te zijn, voelt dit aan als een wedstrijd die voor mij gemaakt is", besluit Valverde.

Reacties 3 reacties

Tags : Waalse pijl

Gerelateerd nieuws