Wielrennen

Lage premie van Jolien D'hoore na wereldtitel doet heel wat stof opwaaien

Lage premie van Jolien D'hoore na wereldtitel doet heel wat stof opwaaien

Tijdens de uitzending van Extra Time Koers op woensdagavond werd het duidelijk dat Jolien D'hoore na haar wereldtitel in de ploegkoers slechts een premie van 1.000 kreeg van de KBWB. En dat vonden Sven Nys en Jan Bakelants véél te weinig.

Een wereldtitel in het crossen levert heel wat meer op dan 1.000 euro. "Dat zal rond de 25.000 à 30.000 euro zijn", opent Nys. "Maar ik durf me ook niet uit te spreken over de premie bij de dames. Dat zal ook iets minder zijn. Maar ik vind dat die premies in alle profdisciplines gelijk moeten zijn. Elke discipline heeft evenveel waarde."

"Beter dan niets", vond Jolien D'hoore zelf, die er nog aan toevoegde dat de premie zo laag ligt omdat ploegkoers geen olympische discipline is. "Over een paar maanden kan dat veranderen en als je dan volgend jaar naast de wereldtitel grijpt, dan sta je daar", aldus Bakelants. "De KBWB heeft fel geïnvesteerd op de piste, maar als je iemand moet motiveren met 1.000 euro..."

"Als de pistemannen rijk willen worden, moeten ze naar de cross gaan"

De slotconclusie was voor de gouden D'hoore. "We rijden op de piste omdat we het graag doen. Als de pistemannen rijk willen worden, moeten ze naar de cross gaan. Maar dat doen ze niet en dat zegt genoeg. Ik vind het ook te weinig geld, maar voorlopig kunnen we er niet veel aan doen", besluit ze.

Reacties 57 reacties

Gerelateerd nieuws