Wielrennen

Tim Wellens reageert ontgoocheld na missen top 10 in Waalse Pijl

Tim Wellens reageert ontgoocheld na missen top 10 in Waalse Pijl

Tim Wellens werd woensdag bij Lotto Soudal uitgespeeld als kopman voor de Waalse Pijl, maar de Truienaar kwam niet verder dan een 18e plek op de Muur van Hoei. "Ik ben op mijn waarde geklopt", zegt Wellens.

"Het plan was om goed voorin te koersen vandaag. Dat is ons gelukt", opent de Limburger. "Iedereen weet dat de slotklim van de Muur van Hoei beslissend is in deze wedstrijd. Jungels deed een verwoede poging om een andere uitkomst af te dwingen, maar alles kwam toch samen. Op de Muur had ik niet meer de benen om de beteren te volgen."

Een spijtige zaak voor Wellens, want de benen waren naar eigen zeggen prima. "Jammer, want ik heb me heel de dag goed gevoeld en had gehoopt op een toptienplaats. Als kopman hoop je uiteraard op een beter resultaat dan achttiende, maar ik ben op mijn waarde geklopt."

Luik

Nu wil Wellens vol op Luik-Bastenaken-Luik mikken. "Ik wilde zien hoever ik kon komen op de Muur en dat was niet ver genoeg, maar mijn vertrouwen is niet aangetast. Het gaat er nu om te recupereren en de knop om te draaien voor het vierde monument van het jaar: Luik-Bastenaken-Luik, mijn droomkoers", besluit hij.

Reacties 9 reacties

Tags : Waalse pijl

Gerelateerd nieuws