Wielrennen

Droom van Valverde blijft intact: "Ik wil de Ronde van Vlaanderen"

Droom van Valverde blijft intact: "Ik wil de Ronde van Vlaanderen"

De week van Alejandro Valverde kan niet meer stuk, met een nieuwe zege in de Waalse Pijl, zijn vijfde al. Toch zijn er nog doelen voor de Spaanse klasbak.

Op zijn erelijst vind je maar weinig gaten terug, er is geen wereldtitel en geen Olympische medaille te vinden, maar dat is het zowat. "De regenboogtrui is geen obsessie meer voor mij", aldus Valverde in Het Laatste Nieuws.

"Tokio 2020 kunnen mijn vijfde Olympische Spelen zijn, leuk, mocht ik ze nog eens meemaken, maar meer niet." Toch is er nog één koers die Valverde absoluut nog aan zijn erelijst zou willen toevoegen. En het is geen gewone.

In Vlaanderen is de koers religie, ongelooflijk -Alejandro ValverdeDeel deze quote:

"Parijs-Roubaix win ik toch nooit, maar ik heb weer genoten van de Ronde van Vlaanderen. Mijn besluit staat vast: op een dag waag ik me eraan. De Ronde laat zich niet zomaar winnen, het is een monument dat je door en door moet kennen en minutieus moet voorbereiden."

Vooral het gevoel in de koers is uniek. "Wat een sfeer. Het enthousiasme van de fans alleen al brandt je vooruit. Ongelooflijk hoe jullie deze sport beleven. In Vlaanderen is de koers religie."

Reacties 4 reacties

Gerelateerd nieuws