Jong geweld voor Quick-Step in de Giro, De Plus maakt debuut

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Jong geweld voor Quick-Step in de Giro, De Plus maakt debuut

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag begint met de Giro de eerste Grote Ronde van het wielerseizoen. Van 5 tot 28 mei wordt er in Italië gestreden voor de roze trui. Quick Step trekt de kaart van de jeugd.

Met Laurens De Plus(21), Fernando Gaviria(22) en Davide Martinelli(23) telt het team drie nieuwkomers in het lange rondewerk. "Je ziet dat we een jong team hebben, maar we zijn gemotiveerd om een woordje mee te praten", aldus Bramati.

Voor het klassement wordt gemikt op Bob Jungels, ook nog steeds maar 24 jaar oud. Hij werd vorig jaar zesde. "Na de prestatie van vorig jaar willen we Bob helpen om een nieuwe stap voorwaarts te zetten. Het is een uitdaging, maar hij is er klaar voor."

Gaviria moet het mannetje voor de sprints worden, hij krijgt met Richeze een ervaren locomotief mee. Voor het overige wordt er gerekend op de ervaring van onder meer Serry en Keisse.

Selectie Quick-Step: Eros Capecchi (ITA), Laurens De Plus (BEL), Dries Devenyns (BEL), Fernando Gaviria Rendon (COL), Bob Jungels (LUX), Iljo Keisse (BEL), Davide Martinelli (ITA), Maximiliano Richeze (ARG), Pieter Serry (BEL).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties