Nederlandse Giro-hoop duidelijk: "Als het drie keer níét lukt, ga ik vijf kilo verdikken en Parijs-Roubaix rijden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Nederlandse Giro-hoop duidelijk: "Als het drie keer níét lukt, ga ik vijf kilo verdikken en Parijs-Roubaix rijden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Dumoulin staat met ambitie aan de start van de honderdste Giro d'Italia. Hij schoolde zich de laatste jaren om van pure tijdrijder naar klassementsman, maar als het niet lijkt te lukken, dan zal hij zijn lichaam nog eens omgooien.

De Nederlander wil het wel een paar keer proberen. "Dit gaan we niet één keer proberen en dan meteen een conclusie trekken. Dat lijkt me een beetje snel. Je weet nooit wat je tegen komt. Iedereen heeft up en downs en wat als je net een down hebt in de Giro? Als het slecht gaat, is het zeker niet: eens en nooit meer", aldus Dumoulin in Algemeen Dagblad.

Maar het geduld is ook bij Dumoulin niet oneindig. “Ik kan me wel voorstellen dat als ik het drie keer geprobeerd heb en het gaat drie keer niet, dat ik dan vijf kilo dikker word en Parijs-Roubaix ga rijden. Ik zal sowieso mijn carrière niet afsluiten zonder Roubaix te hebben gereden. Het lijkt me heel gaaf om eens een Vlaams voorjaar te doen.”

Aanvallen voelt lekkerder dan verdedigen

Hij wil dit jaar de roze trui alvast niet te snel. Daar komen teveel verplichtingen bij. “Dat is echt slecht voor je herstel. En de druk op je schouders. Je bent toch degene die aangevallen wordt. Degene die stress moet verdragen in plaats van degene die anderen stress kan geven."

"Aanvallen voelt lekkerder dan verdedigen", sloot Dumoulin af. Hij droeg vorig jaar maar liefst zes dagen de roze trui in de Giro en weet dus hoe het is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties