Belgische renners niet te spreken na 'grap' van Giro: "Er moet blijkbaar nog eens een dode vallen"

Redactie
| 14 reacties
Belgische renners niet te spreken na 'grap' van Giro: "Er moet blijkbaar nog eens een dode vallen"

De beslissing van de Giro om een prijs uit te reiken voor de beste daler in het peloton is ook bij enkele Belgische renners niet in goede aarde gevallen. De landgenoten van LottoNL-Jumbo reageren verontwaardigd.

Victor Campenaerts, Belgisch kampioen tijdrijden, vindt het alvast géén goed idee. "Ik dacht eerst dat dit een grap was. Maar blijkbaar menen ze het", reageert de 25-jarige Campenaerts. Hij wordt bijgetreden door zijn ervaren ploegmaat Jurgen Van den Broeck. "Het toont nog maar eens aan dat er niets wordt gegeven om onze veiligheid."

"Dit is pure sensatielust. Dit vraagt om accidenten. En zeggen dat met Scarponi en die jonge Amerikaan (Chad Young) net twee renners gestorven zijn", vervolgt de voormalige Belgische Tour-hoop. "Er moet blijkbaar nog eens een dode vallen."

"Weer stel ik vast dat de koers puur circus is geworden"

"En mocht dat gebeuren, zal er de dag nadien gewoon verder gekoerst worden. Weer stel ik vast dat de koers puur circus is geworden", aldus Van den Broeck in HNB. Zelf zal de Kempenaar geen poging doen om de prijs in huis te halen. "Ik ga er mij zeker niet aan wagen. Ik heb al genoeg tegen de grond gelegen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties