De Nederlanders en de roze droom: "De Giro winnen is misschien wel te ambitieus"

Redactie
| 0 reacties
De Nederlanders en de roze droom: "De Giro winnen is misschien wel te ambitieus"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nederland heeft met Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin en Bauke Mollema heel wat favorieten en outsiders voor eindwinst in de Giro. Kruijswijk was vorig jaar al dichtbij, maar een val deed hem de das om.

In de voorlaatste bergrit kwam Giro-leider Kruijswijk ten val in een afdaling. Hij zag zo mogelijke eindwinst en het podium door de neus geboord. "Ik weet niet of ik anders gewonnen had, maar ik ben wel zeker dat ik de Giro niet heb verloren omdat ik niet goed genoeg was", opent Kruijswijk in HLN. "

"Vorig jaar heb ik de bevestiging gekregen dat ik echt wel in staat ben om een grote ronde te winnen", vervolgt de Nederlander, die dus vanaf komende vrijdag op zoek gaat naar een podiumplek in de Giro. "Als sporter moet je altijd beter willen doen. In mijn geval is dat na mijn vierde plaats dus een plek op het podium. Met minder zal ik ook niet tevreden zijn."

"Nairo Quintana is de grote favoriet"

Al is de renner van LottoNL-Jumbo ook wel nuchter. "De Giro winnen is misschien wel te ambitieus. Nairo Quintana is de grote favoriet. En ook Vincenzo Nibali schat ik hoog in, net als Dumoulin en Mollema. Als ik nu weer in het roze wil komen, moet ik ook ergens mijn slag slaan. De Giro zal beslist worden in de laatste week, al kan je in rit 4 naar de Etna al het verschil maken", weet hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties