Holland boven in de Giro? "Ik denk dat een van de Nederlanders het podium haalt"

Redactie
| 2 reacties
Holland boven in de Giro? "Ik denk dat een van de Nederlanders het podium haalt"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sporza-journalist Renaat Schotte zal - weliswaar in een andere rol dan vroeger - de Giro weer van dichtbij volgen. De Bruggeling ziet alvast kansen voor onze noorderburen in de 100e jubileumeditie.

Met Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Steven Kruijswijk heeft Nederland drie kanshebbers voor het podium. "Bij Tom Dumoulin is het grote vraagteken wat hij zal doen na een allereerste hoogtestage in functie van een grote ronde", aldus Schotte. "In principe moet hij nu nog beter uit de verf komen, maar dat is de theorie. Wat zegt het asfalt?"

Kruijswijk zonder valpartij

"Ik denk toch dat dat een groot verschil kan maken, ook al omdat het parcours deels goed is voor hem. Er zijn tijdritten en hij kan iets rechtzetten in de slottijdrit", vervolgt Schotte. "Steven Kruijswijk zal dan weer gesterkt zijn door de ervaring van vorig jaar, hoe merkwaardig dat ook klinkt. Ik denk nog altijd dat hij zonder die val in de afdaling van de Agnello de Giro gewonnen had."

En dan is er nog Mollema, die dit jaar Contador verwelkomde bij Trek-Segafredo. "Door het kopmanschap van Contador in de Tour heeft Mollema zijn focus naar de Giro moeten verschuiven, maar net daar ligt zijn voordeel. Hij is een klimmer en klimmers komen beter tot hun recht in de Giro. Ik denk dat een van de Nederlanders het podium haalt", besluit Schotte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties