Is dit straks de eindwinnaar in de Giro? "Vorig jaar bevestiging gekregen dat ik echt wel in staat ben om een grote ronde te winnen"

Redactie
| 0 reacties
Is dit straks de eindwinnaar in de Giro? "Vorig jaar bevestiging gekregen dat ik echt wel in staat ben om een grote ronde te winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag trekt de Giro d'Italia zich opnieuw op gang. Het is uitkijken naar welke renners straks de honderdste editie van de Ronde van Italië zullen kleuren. Met Steven Kruiswijk komt er alvast een Nederlander in aanmerking om eindwinnaar te worden.

Vorig jaar stond Kruiswijk, voor dat een val hem nekte, op een gegeven vierde in het klassement van de Giro. Hij had toen dus al kunnen winnen. Dat zullen we nooit weten", zegt de kopman van LottoNL-Jumbo in Het Laatste Nieuws.

“Maar ik ben wel zeker dat ik de Giro niet heb verloren omdat ik niet goed genoeg was. Vorig jaar heb ik de bevestiging gekregen dat ik echt wel in staat ben om een grote ronde te winnen.”

Quintana favoriet

“Als sporter moet je altijd beter willen doen. In mijn geval is dat na mijn vierde plaats dus een plek op het podium. Met minder zal ik ook niet tevreden zijn. Maar de Giro winnen is misschien wel te ambitieus. Nairo Quintana is de grote favoriet. En ook Vincenzo Nibali schat ik hoog in, net als Dumoulin en Mollema.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties