Lotto Soudal-renner zet huzarenstukje voort in 17e(!) opeenvolgende Grote Ronde: "Meest enthousiaste renner aan de start"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Lotto Soudal-renner zet huzarenstukje voort in 17e(!) opeenvolgende Grote Ronde: "Meest enthousiaste renner aan de start"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto Soudal-renner Adam Hansen is de laatste jaren met één ding bezig in zijn hoofd: zoveel mogelijk Grote Rondes uitrijden. Vrijdag staat hij met de Giro aan de start van zijn 17e Grote Ronde op rij.

De Australiër komt al voor de negende keer aan de start van de Giro. "Ik heb ontelbare Giro’s gereden, maar voor mij lijkt het alsof ik de meest enthousiaste renner aan de start ben", opent Hansen bij zijn team. "Niet enkel omdat dit de honderdste editie is, maar simpelweg omdat dit de Giro is. Ik voel me in de beste vorm van de laatste drie jaar. Ik mik op een tweede ritzege."

Al blijft het doel eerst en vooral om een ritzege te pakken met de Gorilla. "Met ons team streven we ritwinst na met André Greipel. Wat de niet-sprintetappes betreft, beschikken we over verschillende renners die mee kunnen gaan in een ontsnapping en zo ook een overwinning kunnen trachten te behalen", legt Hansen uit.

Ritwinst

"Ik zal ontgoocheld zijn als ik geen etappe kan winnen of als ik tenminste niet heb kunnen meestrijden. Ik hoop echt dat André een etappe kan winnen. Eens je een rit gewonnen hebt, kan je verder vooruit kijken. Ik hoop dat onze ploeg de wedstrijd zal kleuren, opdat we meer winstkansen zullen hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties