Ook Thomas De Gendt haalt vernietigend uit na absurd idee Giro-organisatie

Redactie
| 0 reacties
Ook Thomas De Gendt haalt vernietigend uit na absurd idee Giro-organisatie

De organisatie van de Giro heeft dan toch het gezond verstand laten zegevieren en de prijs voor beste daler in de Ronde van Italië afgeschaft. Dat stemt ook Thomas De Gendt tevreden.

"Ik denk dat iedereen terecht kwaad is", opent De Gendt in Van Gils en Gasten. "De voorbije jaren hamerden de renners op meer veiligheid en dan roepen ze zoiets in het leven. In 2014 hadden ze zoiets als de snelste laatste drie kilometer, maar voor een afdaling is dit echt niet nodig. Het is al gevaarlijk op zich en als je het nog gevaarlijk wil maken voor sensatie, dan stopt het."

'Meer kosten aan hospitalisatie'

Per dag viel er in principe 500 euro te verdienen met het dalersklassement. "Elke dag 500 euro. Daar gaat nog eens de helft er van af voor de belastingen, gedeeld door negen (aantal renners in een team, nvdr). Je hebt meer kosten aan hospitalisatie als je valt, dan dat je geld kan winnen."

De Gendt heeft een vrouw en twee kinderen, maar daar wil hij tijdens de koers weinig aan denken. "Ik pakte nooit veel risico's in afdalingen en ik zal dat ook nooit veel doen. Maar in de koers zit je met andere belangen. Ik zal nooit sneller afdalen dan enkele renners voor mij. Ik zal dus geen onnodige risico's nemen", besluit De Gendt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties