Quintana topfavoriet voor roze, maar wat kunnen 'de Haai' en de Nederlanders?

Redactie
| 0 reacties
Quintana topfavoriet voor roze, maar wat kunnen 'de Haai' en de Nederlanders?

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanaf vrijdag worden de wielerliefhebbers weer op hun wenken bediend met de Ronde van Italië. Het wordt een jubileumeditie, want de Giro wordt voor de 100e keer gereden. En dat levert ook een indrukwekkend deelnemersveld op.

Heel wat grote namen hebben hun zinnen gezet op de eindzege in deze 100e Giro, die vrijdag in Sardinië van start gaat. Nairo Quintana is dé topfavoriet bij uitstek en mikt dit jaar op de dubbel Giro-Tour. De Colombiaan heeft amper koersdagen in de benen, maar toch is hij vol vertrouwen voor een goed resultaat.

De concurrentie is niet min voor de Movistar-renner. En die concurrentie komt vooral uit Italiaanse en Nederlandse hoek. Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) kan de Giro al voor de derde keer op zijn palmares schrijven. Quintana is dan wel de betere klimmer, maar Nibali heeft een betere tijdrit in de benen. En dat kan een belangrijke rol spelen in de komende editie.

Door het aantal tijdritkilometers hebben ook Tom Dumoulin (Team Sunweb) en Bauke Mollema (Trek-Segafredo) een streepje voor. Voor Dumoulin wordt het opnieuw een belangrijke test in een Grote Ronde. In het verleden werd hij al eens 6e in de Ronde van Spanje. Mollema leek vorig jaar op weg naar een knappe eindnotering in de Tour, maar viel uiteindelijk nog buiten de top 10.

En wat dan gezegd van Steven Kruijswijk? De renner van LottoNL-Jumbo wéét sinds vorig jaar dat hij kan meedoen voor het podium. Tot aan de voorlaatste bergrit had Kruijswijk het roze om zijn schouders, maar door een domme valpartij in een afdaling moest hij zich nog gewonnen geven én viel hij als nummer 4 naast het podium.

Team Sky kan dan weer op twee kopmannen een beroep doen. Geraint Thomas en Mikel Landa mogen bij afwezigheid van Chris Froome (die uiteraard op de Tour de France mikt) hun kans gaan. Verder zijn er nog heel wat outsiders. Bob Jungels (Quick-Step Floors) bewees vorig jaar met zijn 6e plek dat hij zeker iets in zijn mars heeft.

Maar ook Ilnur Zakarin (Katusha) en Thibaut Pinot moeten een rol van betekenis kunnen spelen en krijgen van onze redactie een ster toegediend. Vooral de Fransman viel de afgelopen weken op met onder meer sterke prestaties in de Tour of the Alps.

Bij BMC tenslotte is het wat gissen voor de Giro. Rohan Dennis staat vooral bekend om zijn tijdrijderscapaciteiten, maar wil ook eens testen wat hij waard is in het hooggebergte. Tejay Van Garderen is de andere opvallende naam binnen de Amerikaanse ploeg. Al liet hij het de voorbije jaren telkens te veel afweten in een Grote Ronde.

De favorieten van Wielerkrant.be:

**** Nairo Quintana
*** Steven Kruijswijk en Vincenzo Nibali
** Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Geraint Thomas
* Ilnur Zakarin, Mikel Landa, Bob Jungels en Thibaut Pinot

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties