Giro-dopingbom berokkent schade: "Gehuild toen ik het vernam"

Redactie
| 3 reacties
Giro-dopingbom berokkent schade: "Gehuild toen ik het vernam"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Giro was nog niet begonnen of er was al een zware opdoffer voor de organisatie en wielerteam Bardiani-CSF. Zowel Nicola Ruffoni als Stefano Pirazzi werden een dag voor de start positief bevonden op het gebruik van doping.

De Italiaanse ploeg, die een wildcard kreeg voor de 100e Giro, mocht toch starten van de organisatie. Ploegleider Stefano Zanatta is echter razend. "Pirazzi is vrij gesloten en zegt niet veel. Ruffoni is joviaal, maar dat telt vandaag niet", aldus de ploegleider bij Sporza. "We zitten nu met een groot probleem voor de ploeg, de sponsors en deze Giro."

Mentaliteitsverandering

"Ik ben al 20 jaar sportdirecteur. Ik zet me volledig in voor dit project en dan komt dit nieuws dus hard aan. Ik heb gisteren gehuild toen ik het vernam. Er is een grote mentaliteitsverandering als het op doping aankomt, maar blijkbaar is het nog altijd niet voldoende."

Bardiani-CSF kan zelf ook een schorsing krijgen van de UCI. Vandaar de woede van ploegleider Zanatta. "Daarom zijn we zo kwaad op Pirazzi en Ruffoni. Ze bezorgen de volledige ploeg problemen, niet alleen de 7 overige renners in deze Giro", klinkt het.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties