Greipel breekt de ban voor Lotto Soudal en heeft dubbelslag beet in de Giro

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties
Greipel breekt de ban voor Lotto Soudal en heeft dubbelslag beet in de Giro

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tweede rit in de Ronde van Italië is in tegenstelling tot vrijdag wél op een massasprint geëindigd. De zege was voor de Duitse sprinter André Greipel van Lotto Soudal. Jasper Stuyven werd knap derde.

De tweede rit in de Ronde van Italië was allesbehalve vlak, maar toch hoopten de sprintersploegen op een spurt met het grote pak. Heel wat sprinters overleefden de klim van tweede categorie of kwamen later nog aansluiten vooraan.

Het peloton ging in een razende vaart naar de eindstreep na een lange afdaling. Door het hoge tempo zat het peloton in de slotkilometers op één lint, maar slechts weinig ploegen konden zich echt organiseren. Jasper De Buyst was de laatste man voor Greipel. Gaviria ging iets vroeger aan, maar de Gorilla liet zich niet vloeren.

Stuyven op drie

De sprinter van Lotto Soudal pakte overtuigend de ritzege en dankzij de bonificatieseconden ook de roze trui. Caleb Ewan (Orica-Scott) kende pech in de laatste meters en ging uit zijn klikpedaal. Ferrari legde beslag op de tweede plek, Jasper Stuyven sprintte naar een overtuigende derde plaats en werd zo de eerste Belg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties