Lotto Soudal glundert na ritzege Greipel: "De perfecte trein"

Redactie
| 0 reacties
Lotto Soudal glundert na ritzege Greipel: "De perfecte trein"

André Greipel bezorgde Lotto Soudal zaterdag de eerste bloemen in deze 100e Ronde van Italië. Ook zijn Nederlandse locomotief Moreno Hofland was erg blij achteraf.

"Hier doen we het voor", aldus Hofland na de rit bij de NOS. "Het doel voor deze Giro was één ritzege. Die hebben we gehaald. Vrijdag ging het niet helemaal goed. Daar hebben we lering uit getrokken, ook bij ons kan het niet altijd goed gaan. Vandaag ging het wel supergoed. Er komen zeker nog vijf kansen, dus een paar ritten erbij zou mooi zijn."

'Perfecte trein'

Zelf is de Nederlander blij met zijn aandeel in de zege. "Na de klim zat ik van voren met André. Na de afdaling heb ik hem de hele tijd van voren gehouden bij de trein van Caleb Ewan. Door die hectische afdaling waren we elkaar een beetje kwijtgeraakt. Voor de laatste vijf kilometer kwam iedereen naar voren en vanaf daar hebben we bijna de perfecte trein kunnen rijden."

Het was Hofland die nog een ultieme inspanning moest doen. "Vanaf de laatste bocht heb ik denk ik een beurt van 800 meter gedaan, dus dat was wel netjes. Ik hoorde via de speaker dat André had gewonnen en ook hoorde ik geschreeuw in mijn oortje. Supermooi", besluit Hofland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties