Jasper Stuyven kent de oorzaak voor zijn mindere prestaties in het Vlaamse voorjaar

Redactie
| 12 reacties
Jasper Stuyven kent de oorzaak voor zijn mindere prestaties in het Vlaamse voorjaar

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jasper Stuyven is momenteel aan de slag in de Ronde van Italië na een toch iets of wat teleurstellend Vlaams voorjaar. Enkel in Roubaix kon de renner van Trek-Segafredo écht indruk maken. Maar de Leuvenaar kent de oorzaak waarom het minder liep.

Volgens Stuyven begon het wel allemaal goed in 2017. "Ik begon dit jaar weer goed aan mijn voorjaar", opent Stuyven in HLN. "Na de Tirreno en Milaan-Sanremo had ik weer hetzelfde vertrouwen als vorig jaar toen ik Kuurne won. Ik voelde dat ik mijn ding zou kunnen doen. Maar van de E3 Harelbeke tot de Ronde van Vlaanderen lukte er niets meer."

"Ik kon maar één keer diep gaan, ik trapte meteen op mijn adem en ik had het gevoel dat mijn lichaam niet mee wilde. Ik ben blij dat we gevonden hebben wat er scheelde. De week voor Roubaix voelde ik me weer beter worden. Eindigen met een vierde plaats in Roubaix was goed voor mijn hoofd. Ik kon toch gerust aan mijn voorbereiding voor de Giro beginnen", legt hij uit.

"We hebben gevonden dat ik een besmetting met de E.coli-bacterie had"

Wat was er dan juist mis met Stuyven? "We hebben gevonden dat ik een besmetting met de E.coli-bacterie had. Dat kwam door het eten van niet doorbakken vlees. Het verklaart waarom ik die tien dagen van Harelbeke tot de Ronde niet naar behoren kon presteren. In Roubaix was de bacterie weer uit mijn lijf. Ik was nog niet honderd procent. Anders had ik wel anders gekoerst", besluit Stuyven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties